21. september 2009

Koolid saavad koduõppelaste eest endiselt pearaha

Nüüdseks olen päris kindel, et vahepealsed udujutud, mille kohaselt waldorfkoolid enam vanema soovil koduõppel oleva lapse eest Eesti riigilt pearaha ei saavat, ei vasta tõepoolest tõele.
Eesti riik maksab haridusministeeriumi ametnike andmeil kohalikule omavalitsusele vanema soovil koduõppel oleva lapse eest pearaha täpselt niisamuti nagu iga päev koolis käiva lapse eest. Ka arvlemine omavalitsuste vahel (kui laps käib teise omavalitsuse koolis) toimub täpselt samadel alustel kui igapäevaselt koolis käiva lapse puhul.
Ainus, mida ministeeriumis osati oletada (et millest võib koolides niisugune jutt valla pääsenud olla), oli see, et võib-olla on mõni omavalitsus, kes seni kõigi oma territooriumil elavate laste eest koolile veel omalt poolt lisaraha maksnud on, nüüd selle maksmise lõpetada otsustanud. Aga riigilt tuleva raha osas ei ole siiski midagi muutunud, vanema soovil koduõppel olev laps on sama "hinnaga" kui igapäevanegi koolilaps.
Teavet sain telefonilt 7350145, ametnik, kellega rääkisin, oli haridusministeeriumi rahandusosakonna finantsekspert Maris Ambo (kes enne mulle vastamist veel mitmete oma kolleegidega nii rahandus- kui teistest osakondadest konsulteeris).
Jääb üle vaid imestada, kas üks väikene põhikool, kus sel ettekäändel üht koduõppelast jutule ei võetud (vanematele öeldi, et kuna koduõppelaste eest enam pearaha ei saa, siis ei ole kool ega õpetajad huvitatud ilma rahata töö tegemisest), andis vanematele valeteavet kogemata või valetas kooli esindanud õpetaja teadlikult.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nісe post. I waѕ chеcking continuοuѕly thiѕ
blog аnԁ Ӏ'm impressed! Very helpful information specifically the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

Here is my web blog: disque dur SSD

Anonüümne ütles ...

What's up to every body, it's my first pay a quick visit of
this website; this weblog contains remarkable and really good stuff in support of readers.


my web site :: Rolland Garros

Anonüümne ütles ...

I'm really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A small number of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any tips to help fix this problem?

Also visit my homepage - voyance par téléphone

Anonüümne ütles ...

Woah! I'm really enjoying the template/theme of this blog. It's simple, yet effective.
A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say you've done a
great job with this. Also, the blog loads super fast for me on Opera.
Excellent Blog!

Also visit my web page :: tarot