23. juuni 2008

Suvi ja õppimine

Öötaevavärvi virtuaalharidusminister Mila Skolotaja möiratas täna hommikul nii võimsalt, et ennast ekraani kõrval soojendanud Pelle une pealt üles kargas. Minagi polnud seda häält enne kuulnud, aga Tija teatas rahustavalt, et "ah, see on see milaja või golaja või mis ta oligi, kes sul blogiekraanil on"!
Tule kass appi, vene keelt peab sellele lapsele küll veel palju õpetama! Ja läti keel ei teeks ka paha, arvestades et virtuaalministri nimi sellest keelest tulnud on.
Kooliaasta tantsukoolis Noor Ballett lõppes 20. juunil klassikalise tantsu kontrolltunniga. Vanemad võisid saalis olla ja tundi vaadata. Edasiminek on korralik, neid vigu, mida nüüd tehakse, mina kõiki enam nimetada ei oska, sest neid on õpetamata silmaga raske märgata.
Pantomiimi ja placement'i kontrolltunnid olid juba nädalajagu varem olnud.
Tavakooli viienda klassi tunnistus on ka käes, see koosneb vastavalt praeguse kooli korrale sõnalistest hinnangutest, kus on mainitud nii plussid kui miinused ja ka see, kuidas edasi minnakse.
Tija oli nõus, et kuna ta talviti alatihti pikalt haige on, siis võiks edasi õppimiseks ka pigem suve kasutada, siis ei pea talvel, mil jõudu vähem, niivõrd pingutama, vaid võib rohkem puhata ja jõudu kokku hoida. Loomulikult ei tähenda see, et suvel kusagil käia ega niisama olla ei võiks, vaid üksnes seda, et õppida võib, ning üsna järjepidevalt, samuti. Tijale tundus see lisaks sellegipoolest sobivat, et muidu olevat septembris üleminek puhkuselt õppimisele alati närvetapvalt järsk.
Balleti osas ei ole niikuinii mõistlik täielikku vaheaega pidada, vastasel korral tuleb sügisel jälle nullist kui mitte miinus kahest alustada. Lisaks olemasoleva hoidmisele on vaja venitada kõõluseid, mis takistavad põlve ideaalsirgelt sirutumast, ja teisi, mis ei lase pöiasirutusel veel piisavalt ulatuslikuks saada. Tugevdada on tarvis pöialihaseid, suurem painduvusvõime saada sellele seljaosale, mis on abaluude ning kaela vahepeal. No ja liiga väikese hüppevõime ning kopsumahu suurendamine ei teeks ka paha...
Hea, et klassikalise tantsu õpetaja Svetlana Veiler olemas on. Tema analüüs ning soovitused on kõige põhjalikumad ja kasulikumad kõigist, mida kuulnud oleme.

Kommentaare ei ole: