22. september 2008

"... ja nägid, et elu võib huvitav olla!"

Aitäh, Kiisuke Auh, Tuulikki ja Annika lubamise eest Robertit muusikakooli kuumaksu osas toetada! Ainult üks kuu ongi veel kogu kooliaastast puudu, niisiis on mure peaaegu maha murtud!
Lootust on, et kui paberid, mis Roberti ja Nora ema Tadžikistanist saadab (notariaalne volitus, et vanaema võiks laste kodakondsusdokumendid ise korda ajada) Eesti seadustega ka vastavuses on, siis saab ehk varsti laste paberidki korda. Ema kohalejõudmine võtab veel aega.
Laste suhtumisest Eestisse kirjutab ema aga, kellele lapsed nüüdseks esimesed meilid täitsa oma meiliaadressidelt :) on läkitanud, järgmist: "Nendele väga meeldib Eestis, koolis ja igal pool! Tadjikistanis peksti neid tee peal koju, koolis ja nii edasi venelaste pähe, kartsin, et Eestis tuleb sama lugu, kuid nad ütlevad, et kõik on korras! Hakkasid juba Eesti keeles kirjutama ja üldse nägid, et elu võib huvitav olla!"
Kirjaviisi üle ärge imestage. Ema oli kolmeaastane väike tüdruk, kui tema ema koos temaga Tadžiki NSV pealinna Dušanbesse kolis. Seal käis ta koolis ja ülikooliski.
Selline jutt siis täna.
Kodus uudist pole, Tija on ikka veel haige. Esimeste tervenemismärkidega küll õnneks.

2 kommentaari:

Merle ütles ...

Ma kipun arvama, et ema volitus ei ole lahendus (v.a juhul, kui kodak.migr. amet just nii on soovitanud toimida, sellisel juhul vabandan oma kommentaari pärast!). Kas oled pöördunud kohaliku omavalitsuse (KOVi) lastekaitsetöötaja poole? Sellised esindamised on KOVi ülesanne ning mõni aasta tagasi aktsepteeris kodak.migr. amet vaid KOVi poolt välja antud volitust dokumentide vormistamisel, mitte volikirja vanemalt vanavanemale. Ma muidugi ei tea, mis asju on vaja ajada, ehk nende laste juhtumi puhul on teised reeglid, ent kodak.migr. ameti loogika oli, et lapse eest saab asju ajada kas lapsevanem või vanema puudumisel KOV, kes on seaduse järgi lapse seaduslik esindaja ja kes siis võib edasi volitada kolmandaid isikuid.

Merle
/endine KOVi ametnik/

Anneli ütles ...

Tere, Merle!
Kodakondsus- ja migratsiooniametiga on läbirääkimisi selles osas peetud küll (laste ema kaugelt maalt meili ja telefoni teel), aga kas mõlema poole esindajad neist ka ühtviisi aru saanud on, seda ma enam ei tea. See selgub dokumentide kohale ilmudes. Juhtum on ju tõepoolest reegliväline, selline tore kõiksuguste ametikandjate äraehmatamise ja testimise värk :). Nii et vaatame, mis selgub... :)