9. jaanuar 2008

Tere, talveviirus!

Uskusin naiivselt, et täna saan kirjutada sellest, kuidas vaheajajärgne koduõpe juba kaks päeva sujunud on. Oo ei, kaugel sellest. Ilmselgelt on keegi sõlminud kokkuleppe kõigi Põhja-Eesti talveviirustega, et need saabuksid kohe, kui vaheaeg lõppeb!
Nemad saabusidki. Tija jõudis esmaspäeval vaevu keeltekooli prantsuse keele tundi ja teisipäeval balletikooli. No ausalt, ei ole võimalik juba kolmandat veerandit järjest pooltes balletitundides haiguse tõttu käimata jätta, sest sel juhul ei usu enam küll keegi, et sa üleüldse suudaksid millegi nii pingutavaga tegeleda...
Nii et tal tuli minna. Kaks kolmandikku klassikalise tantsu tunnist oli ta küll vaid vaatlejana osalenud ja placemendi jõuharjutustega oli ka, nagu oli, aga vähemalt venitada oli Galina Grigorjevnal teda hõlbus, sest mida jõuetum inimene on, seda vähem ta vastu hakkab ;)
Tavakooliainetest ei tasunud seega enam rääkidagi. Eriti hästi sai sellest aru, et laps haige on, selle järgi, et ta nõustus varakult magama minema. Või mis nõustus, ta lausa nõudis seda.
Homme on tal balletikoolis klassikaline tants ja proov. Ja õhtul loodetavasti eesti keel ning matemaatika. Ajaloo ning loodusõpetuse jätaksin pigem selleks ajaks, kui õppijal enam haigusest tingitud uimasust pole.
Ja nüüd oleks mul endal ka viimane aeg magama minna. Aga nii ilusad on need hetked, kui saad täielikus vaikuses iseenese mõtteid kuulata-korrastada-edasi mõelda. Enamasti on sellist aega ainult öösiti.

Kommentaare ei ole: